Preventivni dogodek: "Reši življenje!"

Torek, 05 September 2017 09:06

Že drugo leto zapored, organizirano skupno akcijo gasilcev, reševalcev in policistov, katere namen je opozarjati in ozaveščati, da je pravilno razvrščanje v primeru zastojev na avtocesti življenjskega pomena.
Zagotovo se spomnite dveh pogumnih gasilcev, ki sta leta 2013 pretežni del poti, ko so se intervencijska vozila prebijala po avtocesti med nepravilno razvrščenimi in stoječimi vozili, pretekla pred gasilskim vozilom in v polni opremi, pri več kot 25 stopinjah temperature zraka, pozivala voznike, naj se umaknejo na stran in tudi na roke umikala vozila, da sta lahko prispela na kraj prometne nesreče.
Na pobudo enega izmed njiju, Anžeta Albrehta, je pred leti zaživela tudi Facebook stran "Ustvarimo reševalni pas na avtocestah", kjer s fotografijami in video materialom tako dobrih kot slabih praks doma in v tujini opozarja na pravilno ravnanje in razvrščanje.  V sodelovanju z DARS-om Anže vsak mesec razdeli do 400 nalepk – Reši življenje, ki opozarjajo ostale udeležence v prometu na pravilno razvrstitev.
Danes ima to nalepko že več kot 25.000 vozil, med njimi 20 reševalnih služb in preko 90 gasilskih enot.
Na dogodku, so bili gasilci PGD Dolnji Logatec, NMP Logatec, PPP Brdo Ljubljana (prometna policija), predstavniki DARS-a, AVP-ja, AMZS, potnikom delili plastenke vode z napisom »Reši življenje!«, ob tem pa tudi ozaveščali, kako se pravilno razvrščati v primeru zastojev na avtocesti in zakaj je pravilno razvrščanje življenjskega pomena. Na dogodku bodo letos prvič s svetlobno opozorilno tablo prikazali animacijo pravilnega razvrščanja.
Akcijo podpirata Agencija za varnost prometa, ki je zagotovila kape, nalepke ter malice za razdeljevalce plastenk, DARS pa je v ta namen zagotovil 10.000 plastenk vode z etiketo "Reši življenje!", nekaj majic ter dišave za vozila."
Dogodek se je zgodil dne 8. julija 2017, na počivališču Lom, v smeri proti Kopru. 

 

Nazadnje urejano na Torek, 05 September 2017 09:16

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?