Varnost na cesti - ponovno nad prehitre voznike

Četrtek, 19 Oktober 2017 11:35

Agencija za varnost prometa nadaljuje nacionalno preventivno akcijo Hitrost. Podatki za lansko leto namreč kažejo, da je hitrost med najpogostejšimi vzroki za najhujše prometne nesreče, zato bo Agencija za varnost prometa kot koordinator nacionalne akcije s Policijo in DARS-om izvedla številne aktivnosti ter informirala in osveščala glede nujnosti upoštevanja omejitev hitrosti.

Neprilagojena hitrost predstavlja poglavitni vzrok za nastanek prometnih nesreč. V lanskem letu je bila v kar 32 % vzrok vseh smrtnih žrtev na naših cestah, neprimerna oziroma neprilagojena hitrost pa je bila vzrok za nastanek 3.371 prometnih nesreč oz. kar 19 % vseh prometnih nesreč. Neprilagojena hitrost je pogosto povezana tudi z nekaterimi drugimi vzroki prometnih nesreč, kot so nepravilna stran oziroma smer vožnje, nepravilnosti pri prehitevanju in izsiljevanje prednosti.

»Vsi, ki delamo na področju prometne varnosti, si zato prizadevamo za umiritev hitrosti v cestnem prometu do te mere, da bo še zagotavljala normalno mobilnost prometnih tokov, obenem pa varno udeležbo v prometu za vse udeležence,« je poudaril Igor Velov, direktor Agencije za varnost prometa.

Nacionalna akcija Hitrost v letošnjem letu poteka pod sloganom »NE PREHITEVAJ ŽIVLJENJA. HITROST UBIJA!«.

Vir: AVP

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?