Varnost na cesti – motoristi

Torek, 11 Julij 2017 15:01

Agencija za varnost prometa je v soboto 4. junija 2017 v centru varne vožnje Ljubečna pri Celju organizirala poligon za motoriste, kjer so imeli obiskovalci možnost seznaniti z veščino varne vožnje, zaščitno opremo za motoriste, ter se s praktično vožnjo preizkusiti na  poligonu.
Namen akcije je opozoriti motoriste na pomen ustrezne pripravo motorja, uporabe zaščitne opreme in na pasti, ki so na cestah, ter tudi voznike avtomobilov na prisotnost motoristov na cestah. Značilno za prometne nesreče motoristov je, da se pripetijo predvsem v toplih mesecih oziroma v času motoristične sezone med aprilom in oktobrom. Nesreče motoristov se najpogosteje zgodijo ob koncih tedna, v popoldanskem času, kar je predvsem povezano z življenjskim stilom ter odnosom do motornih koles – vožnja z motornim kolesom je namreč prej hobi kot nuja. Najpogosteje so v prometnih nesrečah udeleženi vozniki športnih motorjev.
Ekipa TIPK TV je bila tam in poglejmo si reportažo in intervjuje.

 

Nazadnje urejano na Torek, 11 Julij 2017 15:05

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?