Uradno je! Miha Zupan naslednjo sezono pri Helios Sunsih!

Ponedeljek, 31 Julij 2017 10:27
Uradno je! Miha Zupan naslednjo sezono pri Helios Sunsih!

Posredujemo uradno izjavo košarkarskega kluba Helios Suns. 
Smo pa pred časom tudi posredovali javnost kot prvi medij, ko je Miha Zupan naznanil v Deaflympicsu takoj po tekmi med Slovenijo in Rusijo.
Spletna povezava, kliknite tu.

Spoštovani!
Miha Zupan, občasni slovenski košarkarski reprezentant, ki je v zadnjih dneh na olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu z reprezentanco gluhih osvojil odlično 6. mesto, bo v novi sezoni nosil dres Helios Sunsev!
34-letni košarkar, ki s svojimi 205 cm brez težav igra tako na položaju centra, kot krilnega centra, se po sezoni 2008/09 ponovno vrača v slovensko državno prvenstvo. Z igranjem v Grčiji (Trikala), Rusiji (Spartak), Turčiji (Turk Telekom, Usak, Afyon) in Romuniji (Oradea) je imel Miha zavidanja bogato mednarodno kariero, zdaj bo vsaj za leto dni oblekel dres Helios Sunsev.
"Navdušen sem, da se po letih potikanja naokoli, spet vračam v Slovenijo. Čas je, da še doma vrnem nekaj od izkušenj, ki sem jih pridobil v tujini. Za Helios sem se odločil, ker vidim izziv v sodelovanju z njihovo mlado ekipo, polno perspektivnih fantov. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pomagam pri nadaljnjem razvoju. Tudi s trenerjem se že dobro poznava in verjamem, da bomo spisali pravo zgodbo", je ob sklenitvi sodelovanja z domžalskim klubom povedal Miha.
Za slovensko košarkarsko reprezentanco je nazadnje nastopil na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2015, s Slovenijo pa je igral tudi na dveh svetovnih prvenstvih, leta 2010 v Turčiji in 2014 v Španiji. Izreden borec na parketu, ki je skozi kariero premikal svoje meje in meje gluhih v vrhunskem športu, je seveda glavni obraz slovenske košarkarske reprezentance gluhih, s katerimi je osvajal medalje na evropskih ter svetovnih prvenstvih in na olimpijskih igrah. Zdaj bo s svojim bogatim znanjem in izkušnjami pomagal Domžalčanom, ki bodo tudi v prihajajoči sezoni nadaljevali z lansko zgodbo uveljavljanja mladih, perspektivnih košarkarjev.
"Ne le, da gre za enega najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjem desetletju, ki v Domžale prinaša izredno kvaliteto na oba položaja bližje koša, ampak gre tudi za izjemnega človeka, ki bo s svojimi izkušnjami še kako pripomogel k razvoju naših mladih košarkarjev, ki šele dobro stopajo na resno košarkarsko pot", pa je ob sklenitvi sodelovanja dodal predsednik kluba Aleš Klavžar.

Vir: Helios Suns.
(foto naslovnica Vid Ponikvar)

Miha Zupan ob povratku iz Deaflympics 2107 (foto: TIPK TV)
Kot doslej bo ekipa TIPK TV spremljala njegovo košarkarsko kariero. Vedno in povsod.

Aktualne novice 2

3. mednarodna konferenca svetovne zveze gluhih 2017

3. mednarodna konferenca svetovne zveze gluhih 2017 Odpri

Tokratna konferenca poteka pod naslovom "FULL INCLUSION WITH SIGN LANGUAGE!" v prevodu, "Popolna vključitev znakovnega jezika". Poteka v Budimpešti ...

Napovednik: VOL17VE 2. krog - rezultati

Napovednik: VOL17VE 2. krog - rezultati Odpri

V drugem krogu predsedniških volitev sta ostala dva najmočnejša kandidata.Tekma se zaostruje.− Ta naivnost je del vaše neizkušenosti.Rokavice ...

VOL17VE 2017 2.krog

VOL17VE 2017 2.krog Odpri

V drugem krogu predsedniških volitev sta ostala dva najmočnejša kandidata.Tekma se zaostruje.− Ta naivnost je del vaše neizkušenosti.Rokavice ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?