Prometna varnost v Sloveniji se izboljšuje (januar 2018)

Sreda, 28 Februar 2018 12:55

Na Agenciji za varnost prometa so na novinarski konferenci predstavili stanje varnosti cestnega prometa v Sloveniji v lanskem letu in načrtovane aktivnosti v letošnjem letu. Po dveh letih ponovno beležijo izboljšanje prometne varnosti, saj je bilo leto 2017 z vidika števila prometnih nesreč in posledic najuspešnejše  odkar v Sloveniji spremljamo število premotenih nesreč. Izboljšanje stanja varnosti cestnega prometa v primerjavi z letom 2016 beležijo pri številu prometnih nesreč, kot tudi pri številu umrlih, hudo poškodovanih in lažje telesno poškodovanih udeležencih cestnega prometa. Število umrlih udeležencev v preteklem letu je bilo najmanjše v zadnjih 60 letih. S takšnimi rezultati se približujejo ciljem, zastavljenih v nacionalnem programu varnosti cestnega prometa. 

 Vabljeni k ogledu novinarske konference, ki je prilagojeno za gluhe in naglušne s podporo podnapisov in slovenskega znakovnega jezika.

 Vir: AVP

Nazadnje urejano na Sreda, 28 Februar 2018 13:00

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?