Terenska akcija s poostrenim nadzorom nad uporabo varnostnih pasov in preizkus prevračalnika

Torek, 08 Maj 2018 03:12

Agencija za varnost prometa je v okviru nacionalne preventivne akcije, skupaj s Policijo, izvedla terensko akcijo s poostrenim nadzorom nad uporabo varnostnih pasov. S ciljem, da bi udeležence v cestnem prometu podučili o pomembnosti uporabe varnostnega pasu je bilo možno preizkusiti prevračalnik, novo demonstracijsko napravo agencije. Posamezniki so lahko sami preizkusili in občutili vse sile in številne občutke, ki delujejo ob trku in prevračanju vozila.
Osnovni namen preventivne akcije, ki traja že od 12. marca, je povečati delež uporabe varnostnih pasov na vseh vožnjah in v vseh vozilih. Za ozaveščanje o pomembnosti redne in pravilne uporabe varnostnega pasu je Agencija za varnost prometa kupila posebno demonstracijsko napravo, imenovano Vrtavko, ki simulira trk in prevračanje vozila v primeru trka. Napravo so udeleženci danes lahko tudi preizkusili in se tako sami podučili kako se pravilno namesti varnostni pas ter kakšne so sile ob prevračanju vozila, kar je zagotovo eden od najprepričljivejših argumentov za uporabo varnostnih pasov.

Vir: AVP

Nazadnje urejano na Torek, 08 Maj 2018 03:26

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?