Tiskovna konferenca: Alkohol in droge ne sodijo za volan (december 2017)

Četrtek, 28 December 2017 09:36

V decembrskem času bodo v okviru nacionalne akcije Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu potekale številne aktivnosti Agencije za varnost prometa, Policije in nevladnih organizacij za osveščanje o škodljivih učinkih alkohola in prepovedanih drog na udeležence v cestnem prometu. Letos bodo udeležence v prometu, še posebej pa voznike, opozarjali, naj bodo odgovorni in predvsem trezni vozniki, brez alkohola in drog!
Vse voznike k varni vožnji poziva tudi mag. Igor Velov, direktor Agencije za varnost prometa:
Vozniki, ki vozijo pod vplivom alkohola ali drog, ne ogrožajo samo lastne varnosti temveč tudi varnost vseh drugih udeležencev v prometu. Kot družba moramo skupaj narediti korak naprej in postati zrelejši – ko se ne bomo več pogovarjali in prepričevali, da je noro sesti za volan, če smo pod vplivom alkohola ali drog, temveč mora to postati družbeno nesprejemljivo, ne glede na to ali govorimo o prednovoletnem času ali pa katerem koli drugem mesecu v letu. Enostavno, alkohol in droge ne sodijo za volan.

Vir: AVP

Nazadnje urejano na Četrtek, 28 December 2017 09:40

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?