Varna pot v šolo, intervju mag. Igor Velov september 2018

Ponedeljek, 03 September 2018 17:51

Ob začetku vsakega šolskega leta je na cesti veliko razigranih otrok, ki še ne poznajo nevarnosti v prometu. Zato je zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog policije. Vozniki, poskrbimo, da bodo naši otroci na svoji šolski poti varni!

Na cestah veliko pogosteje kot med počitnicami srečujemo otroke, med njimi se jih mnogo poda v šolo prvič. Skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti in v vsakdanjem prometu, je izredno pomembna. Ob tem pa seveda ne smemo pozabiti tudi na učence, ki se po dolgih počitnicah vračajo v šole in so še razigrani.

Otroci in mladoletniki spadajo v t. i. skupino šibkejših prometnih udeležencev, saj se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč.

Kot prometni udeleženci so nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje (predvsem prometne znake, ki obveščajo o varni hoji), poleg tega ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila.

Zato moramo za njihovo varnost skrbeti predvsem drugi udeleženci v cestnem prometu. Zlasti vozniki moramo nanje še posebej paziti!

Otroci, preden prečkate cesto, najprej poglejte na levo, nato na desno in še enkrat na levo!

Če ni nikogar, jo lahko prečkate.

Vabljeni k ogledu intervjuja kjer se je gluhi novinar Bojan Mord pogovarjal s direktorjem Agencije za varnost prometa mag. Igor Velov.

Vabljeni.

Vir: Agencija za varnost prometa in Policija

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?