Združeni za večjo varnost v prometu z akcijo #VarnoVPoletje

Torek, 16 Julij 2019 13:50

Ljubljana, 20. junij 2019 – Agencija za varnost prometa je od 21. junija 2019, na prvi poletni dan, v sodelovanju s ključnimi deležniki prometne varnosti, to so Policija, Avto-moto zveza Slovenije, Zavod Varna pot, Zavod Vozim, Združenje DrogArt, Zveza moto klubov Slovenije in Zveza ZŠAMS, izvajala skupno akcijo #VarnoVPoletje. V prihodnjih petih tednih bodo v okviru številnih aktivnosti partnerji akcije skupaj navzoči v 16 slovenskih mestih in na kar 40 različnih lokacijah. Aktivnosti bodo ob koncu tedna izvajali v večernih terminih v lokalih in na dogodkih, začenši z jutrišnjim dnem v Mariboru (Lent), v Velenju in Domžalah, nato pa še v Kopru, Ljubljani, Ravnah na Koroškem, Laškem in v Kranju. S sporočilnimi tablami bodo v jutranjem in popoldansko-večernem terminu navzoči na večjih parkiriščih in nekaterih drugih površinah v številnih mestih po Sloveniji. Sodelovali bodo na motorističnih delavnicah in drugih dogodkih, Policija pa bo izvajala povečan nadzor po vsej Sloveniji.

Pobudo za skupno akcijo je Agencija za varnost prometa podala zaradi nekaterih kazalnikov, na podlagi katerih je pričakovati, da se stanje varnosti cestnega prometa do konca leta v primerjavi z letom poprej utegne poslabšati. Na javnost želijo v času poletne brezskrbnosti nasloviti sporočilo, kako usoden je lahko katerikoli od dejavnikov tveganja v prometu, ki nam ali našim bližnjim lahko za vedno spremeni življenje. Ceste si delimo vsi udeleženci v prometu, vsi pa si tudi želimo priti varno na cilj. Agencija s partnerji znova opozarja, naj se udeleženci na ceste podajo strpno in previdno, saj smo za varnost v prometu odgovorni vsi skupaj, človeško življenje pa je neprecenljivo. Poletni počitniški dnevi in odgovorno ravnanje v prometu naj se ne izključujejo.

Vir: AVP

Nazadnje urejano na Torek, 16 Julij 2019 14:21

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?