Dejavnosti podjetja

Televizija TIPK TV

Podjetje se bo trudilo zagotoviti, da bo gluhim, naglušnim, gluhoslepim in uporabnikom slovenskega znakovnega jezika po Sloveniji omogočilo kakovostno predvajanje dnevnoinformativnih oddaj, ki so namenjene širši populaciji. Usmerjalo se bo zgolj v kakovostno tolmačenje v slovenski znakovni jezik in opremljanje s podnapisi. Trudili se bomo predvajati slovenske filme, ki do zdaj niso bili ne podnaslovljeni ne tolmačeni v slovenski znakovni jezik.

Glavni namen klasične televizije TIPK TV za gluhe in naglušne je, da ciljni publiki posredujemo dnevnoinformativne oddaje nacionalnega pomena v njim razumljivem jeziku. Prav tako si bo prizadevala, da bo v živo predvajala več izobraževalnih in kulturnih vsebin, ki bodo predvajane v slovenskem znakovnem jeziku in podnaslovljene.

O uvrstitvi oddaj v program predvajanja bo neodvisno in samostojno odločalo uredništvo klasične televizije TIPK TV za gluhe in naglušne. Gledalci nas lahko vidijo pri več slovenskih operaterjih: T-2, SiOL TV in Amis.

 

Tehnologija si zasluži priti v prave roke

Po svetu je na voljo veliko tehnoloških rešitev za potrebe gluhih, naglušnih in gluhoslepih. Ne govorimo o slušnih aparatih, svetlobnih zvoncih, vibratorjih, indukcijskih zankah in podobnem. Posebno pozornost usmerjamo v to, da bodo lahko javni objekti, kot so muzeji, upravne enote, nakupovalni centri, šolska poslopja in drugo, opremljeni z varnostnimi sistemi in načinom sporočanja informacij javnega značaja, ki so prilagojene gluhim in naglušnim. 

Govorimo o javnih informacijah prek zvočnikov – na primer na železniških postajah, letališčih, v zdravstvenih ustanovah, v primeru požara.

 

Izobraževanje, ko znanja nikoli ni dovolj

V slovenskem prostoru popularizirati slovenski znakovni jezik. Sedanja politika tovrstnih izobraževanj ni zadovoljiva. Že za potrebe podjetja trg nima dovolj ponudb. Sposobni smo organizirati in izvajati strokovne tečaje za slovenski znakovni jezik za interne in zunanje potrebe. Predavatelji in učitelji znakovnega jezika so strokovnjaki s tega področja, prav tako strokovnjaki iz tujine, ki bodo vključeni v sistem izobraževanja in usposabljanja. Izvajamo tudi strokovna izpopolnjevanja za tiste, ki že imajo certifikat za tolmača znakovnega jezika. Temu namenjamo precejšnjo pozornost, ker želimo, da je kakovost tolmačenja vedno na visoki ravni. Področje raziskovanja slovenskega znakovnega jezika je nujno potrebno nadgraditi, če želimo pozneje imeti kakovostno tolmačenje, ki bo zadovoljivo za svoje naročnike. Izvedba je možna ob večjem povpraševanju za posamezno storitev.

S pomočjo tehnologije razvijamo podatkovno bazo, ki bo uporabniku omogočala uporabo aplikacije na vseh sodobnih orodjih, kot so mobilni in tablični računalniki. Do zdaj smo razvili aplikaciji Znakovnik in International Signs.

 

Klicni center v vsak dom

Sodobna tehnologija omogoča gluhim in naglušnim uporabnikom teh storitev enakovredno in enakopravno vključevanje v vsakdanji življenjski prostor. Slogan Vedno in povsod pomeni dostop do informacij po telefonu prek klicnega centra. Na primer klici, kot so 112, 113, pomoč v stiski, halo uprava, halo inšpekcija, anonimne prijave vseh vrst, tehnična podpora mobilnih operaterjev, pridobivanje telefonskih in mobilnih številk, klici zasebne narave (na primer oseba želi izvedeti, kdaj dela zdravnik, ali so karte za kino predstavo še na voljo ali razprodane, govoriti z razredničarko svojega otroka v šoli, naročiti hrano na dom, dobiti informacije na davčni upravi). V vseh podobnih primerih bo klicni center na voljo 24 ur, 7 dni v tednu, 365 dni v letu, tudi med prazniki in dela prostih dni.
Komunikacija bo potekala po visokih tehnoloških standardih, lahko nudimo in zagotavljamo visokokakovostni video konferenčni pogovor.

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?