Posledice poraza iz polfinala vidne na tekmi za bronasto medaljo, na koncu 4. mesto za Marina Kegla

Petek, 28 Julij 2017 12:50
Tenis - izjava po zaključku olimpijskega Deaflympics turnirja 2017 Samsun, Turčija Čustven zaključek ob uvrstitvi Marina v polfinale

Samsun 28. julij 2017

TENIS - za 3. mesto
Egor Alexandrovich Panyushkin [2] (RUS) : Marino Kegl [8] (SLO) 6:3 in  6:0

V današnjem zadnjem dvoboju za bronasto olimpijsko medaljo, Marinu ni uspelo premagati danes vidno boljšega rusa Panyushkina oziroma drugače povedano danes Marino ni igral na istem nivoju kot v polfinalu. Že po nekaj igranih minutah se je videlo, da je Marina v sebi še nosil tisti boleči poraz iz polfinala in so ga tako "grdo povedano" sodniki okradli za olimpijsko medaljo. To si upamo trditi ker iz video posnetkov je jasno pokazano na napačne sodniške odločitve. Zato je Marino plačal zelo visoko ceno za sodniško napako - medaljo. Žal na tem olimpijskem turnirju - tehnično ni še tako na visokem nivoju organizirano, da bi si lahko privoščili več osebja stranskih sodnikov na vsaki črti, ter računalniško sokolje oko, ki bi v teh primerih Marinu lahko popolnoma drugače obrnil razplet tekmovanja. Žal na današnji tekmi, isti kot poprej nenormalni vremenski pogoji, Marino vročino precej težko prenaša, slabo vračanje žogice in slab servis, veliko dvojnih napak. Upamo lahko, da bodo te izkušnje Marinu v prihodnjih mednarodnih tekmovanjih uspelo obrniti v sebi v prid.

Na koncu lahko potegnemo črto, Marino je osvojil 4. mesto na olimpijskem turnirju Deaflympics 2017, kar je zelo lep rezultat, čeprav z zelo velikim grenkim priokusom.

Ekipa TIPK TV za gluhe in naglušne je zagotovila neposredni prenos, smo vidni pri T2, A1 in Telekom Slovenije.

Iz Samsuna, spremlja in poroča gluh novinar in urednik Bojan Mord.

Vedno in povsod.

Končni rezultat.


PRESS FOTO pred dvobojem

Nazadnje urejano na Petek, 28 Julij 2017 14:01

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?