Zdaj gre pa zares, gluhi športniki prispeli v Samsun

Sobota, 15 Julij 2017 03:30
Zdaj gre pa zares, gluhi športniki prispeli v Samsun

Pred odhodom iz Slovenije se je na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana zbrala celotna odprava košarkarjev z Mihom Zupanom na čelu in tenisač Marino Kegl. Atlet Tadej Enci se jim bo pridružil ob koncu naslednjega tedna.

Za TIPK TV so košarkarji povedali, da si želijo osvojiti zlato olimpijsko medaljo, ki jim še manjka v njihovi zbirki olimpijskih kolajn. Z mislimi pa so  s poškodovanim igralcem Mihe Jakofčiča, ki si je strgal Ahilovo tetivo in so ga pred dnevi tudi že operirali.
V prvem planu je bilo mišljeno, da bi se Miha Jakofčič pridružil v Samsunu, a so se trener in vodstvo na Zvezi odločili za zamenjavo in v zadnjem hipu je vskočil Aleksander Perić. Tako slovenska košarkarska reprezentanca odhaja  v polni 12-članski zasedbi. 

Danes okoli 2:57 po slovenskem času so gluhi športniki prispeli v Samsun.
Za njimi je skoraj 7 urna pot, sedaj sledi namestitev v olimpijski vasi Samsun. Sledi nekaj dnevna regeneracija in prilagoditev na spremembo okolja.

V torek 18. julija 2017 je otvoritvena slovesnost, ob 18:25 pa vas vabimo na predolimpijsko oddajo z naslovom: Olimpijske igre gluhih - Deaflympics 2017, kjer si boste med drugim lahko ogledali kaj so nekateri povedali pred odhodom.

Spremljajte nas, Vedno in povsod.

Nazadnje urejano na Sobota, 15 Julij 2017 13:38

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?