Državnozborske volitve 2014

Ponedeljek, 23 Junij 2014 23:52
Državnozborske volitve 2014

SNEMANJE IZJAV POSAMEZNE LISTE OZ. STRANKE: 
TIPK TV bo v svojem programu med 30. 06. 2014 in 04. 07. 2014 izvedla za politične stranke in liste, mini intervju za Državnozborske volitve. Za vsako izmed strank oziroma list je namenjeno 1x intervju. Mini intervjuji (8-10 min) bodo izvedena kot brezplačne informativne predstavitvene oddaje, v kateri lahko vsaka stranka ali lista, ki bo nastopila na volitvah za Državnozborske volitve, predstavi svoje poglede na teme, ki smo jih pripravili na naši televiziji. Mini intervju se izvaja individualno za posamezno listo oz. stranko.

Spored predvajanja skupni celotni intervju vseh udeleženih kandidatov, ki so bili (bodo) na našem snemanju:
- dne 09. 07. 2014 ob 20.00 uri – novoustanovljene stranke 1. del
- dne 10. 07. 2014 ob 00.00 uri – novoustanovljene stranke 1. del (ponovitev)
- dne 10. 07. 2014 ob 16.00 uri – novoustanovljene stranke 1. del (ponovitev)
- dne 10. 07. 2014 ob 20.00 uri – novoustanovljene stranke 2. del in izven parlamentarne stranke
- dne 11. 07. 2014 ob 00.00 uri – novoustanovljene stranke 2. del in izven parlamentarne stranke (ponovitev)
- dne 11. 07. 2014 ob 16.00 uri – novoustanovljene stranke 2. del in izven parlamentarne stranke (ponovitev)
- dne 11. 07. 2014 ob 20.00 uri – parlamentarne stranke
- dne 11. 07. 2014 ob 22.30 uri – parlamentarne stranke (ponovitev)

Oddaje bodo v celoti podnaslovljene in prevedene v slovenski znakovni jezik.

Pridržujemo si pravico v kolikor stranke/liste niso uspel priti na mini intervju, izločimo iz seznama za predvajanje skupne oddaje o Državnozborskih volitvah (glej spored), vendar se bomo poskusili vedno najti obojestranski časovni termin.

Tematika: 
a) Predstavitev stranke/liste, 
b) Invalidi, konkretno gluhi in naglušni, 
c) Gluhota – nevidna invalidnost – Kaj lahko država stori za njih?

Sodelovanje v oddajah (mini intervju) morajo na predlagane termine potrditi na elektronsko pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 27. junija 2014. Oddaje (mini intervju) bo vodil Bojan Mord. 

PRAVILA SODELOVANJA 
V skladu s 6. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji objavlja TIPK TV, izdajateljica regionalnega televizijskega programa v digitalni mreži T-2, svetovnega spleta www.tipk.si in pravila za izrabo programskega prostora TIPK TV. TIPK TV bo med volilno kampanjo za Državnozborske volitve strankam in listam omogočila sodelovanje na televiziji TIPK TV. Pravila opredeljujejo način, oblike, obseg in pogoje izrabe programskega prostora v času trajanja volilne kampanje. Merilo poročanja je informativna pomembnost, odločitev o poročanju pa je izključno v pristojnosti in odgovornosti informativnega uredništva TIPK TV, ki si bo v skladu z zakonodajo in svojo uredniško politiko v času volilne kampanje prizadevalo enakopravno spremljati mnenja političnih strank/lista, skupin in posameznikov, njihovih argumentov in njihove dejavnosti v volilni kampanji, kot to novinarjem narekuje novinarski etični kodeks. O obsegu in vsebini prispevkov odloča uredništvo samostojno. TIPK TV ponuja vsem strankam in listam enakopravno možnost objave oglasnih sporočil in predstavitev na TIPK TV. V plačanih objavah se vsebinske omejitve nanašajo izključno na sporočila s katerimi naročnik krši zakon oziroma diskreditira druge kandidate in kandidatke, politične stranke in liste. Za vsebino oglasnega sporočila v celoti odgovarja naročnik oglasa. Skladno s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji je v objavljenem oglasu obvezna navedba naročnika oglasnega sporočila. Skladno s 50. členom Zakona o medijih je za resničnost in točnost navedb oz. podatkov v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in programsko zasnovo medija pa njegov izdajatelj. Naročena oglasna sporočila in predstavitve bomo na TIPK TV objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas volilne kampanje za Državnozborske volitve v letu 2014. Davek na dodano vrednost ni vključen v ceno. Način plačila je 100 % predplačilo, s katerim si naročnik zagotovi vpis v plan objav. Naročila za oglaševanje in predstavitve sprejemamo do zapolnitve razpoložljivega oglasnega in programskega prostora. Za oglaševanje v volilni kampanji ne priznavamo popustov. Predvajanje komercialnega oglasa je potrebno pisno naročiti vsaj tri dni pred objavo. Pridržujemo si pravico do spremembe programa. Pravila za izrabo oglasnega prostora so objavljena na oglasni deski TIPK TV.

Nazadnje urejano na Torek, 24 Junij 2014 00:10

Ostale oddaje in rubrike

Vse oddaje in rubrike
Prizma

Prizma Odpri

UKINJENO Z DNEM 15. 9. 2016 - glej Izjavo za javnost o razlogih v 606. oddaji Včeraj in danes.Ekipa TIPK TV vstopa že v tretje leto delovanja. ...

Glas občine

Glas občine Odpri

V oddaji bomo predstavili, katere občine so po meri invalidov in kaj jim nudijo, pa tudi, kaj morajo občani vedeti in katere ugodnosti jim ...

Politično oko

Politično oko Odpri

Spremljali bomo tiskovne konference vlade in državnega zbora ter druga politična dogajanja. Govore in nastope bomo podnaslovili ter prevedli v ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?