Marjetka Kulovec je prva gluha oseba v Sloveniji, ki je prejela doktorski naziv

Sreda, 19 December 2018 14:20
Marjetka Kulovec je prva gluha oseba v Sloveniji, ki je prejela doktorski naziv

Danes, 19. decembra, ob 12.30, je na ljubljanski Filozofski fakulteti v nabito polnem kabinetu R3 Marjetka Kulovec zagovarjala svojo doktorsko disertacijo z naslovom Analiza strategij tolmačenja znakovnega jezika v Sloveniji in njihovega vpliva na razumevanje.

Čeprav je v Sloveniji manj kot odstotek visoko izobraženih gluhih, je današnji dan prelomni trenutek za gluho skupnost. Marjetka Kulovec je uspešno in suvereno zagovarjala svoj doktorat ter prejela doktorski naziv kot prva gluha oseba v Sloveniji.

Gluhi smo zelo ponosni na svoj jezik, kulturo in zgodovino. Sposobni smo opravljati naloge na različnih področjih, potrebujemo pa tehnološke prilagoditve v okolju, v katerem delamo.

Sodelavki in kolegici Marjetki Kulovec izrekam globoko spoštovanje ter iskrene čestitke ob prejetju naziva. Bravo!!! 

Besedilo in slika: Bojan Mord

Aktualne novice 2

Voščilnica 2020

Voščilnica 2020 Odpri

Vse lepo v letu 2020 vam želi ekipa tipk.si za gluhe in ...

Vlada predlaga uvrstitev slovenskega znakovnega jezika ...

Vlada predlaga uvrstitev slovenskega znakovnega jezika ... Odpri

Vlada je določila besedilo Predloga za začetek postopka za dopolnitev II. poglavja Ustave Republike Slovenije z osnutkom Ustavnega zakona o ...

VOŠČILO

VOŠČILO Odpri

Mahamo soncu z rokami,vezemo s prsti povedin vemo, da svet je z namimanj naglušen, bolj lep.Duh ni nikoli gluh,kamor želi si, sega,s prsti lomi ...

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Soglašate s piškotki?